Ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό του Νεπάλ

NEPAL EARTHQUAKE

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν «πληγεί σημαντικά» από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών στο Νεπάλ που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 ανθρώπους.

Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της UNICEF την ώρα που οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους για την ανεύρεση  τυχόν επιζώντων.


Με εκατοντάδες χιλιάδες Νεπαλέζους να κοιμούνται στο ύπαιθρο ή σε σκηνές η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής και η ανεπάρκεια σε τρόφιμα


Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Κατμαντού είναι ήδη πλήρη, και κάποιοι ασθενείς και τραυματίες κείτονται στον δρόμο αναζητώντας θεραπεία μαζί με χιλιάδες εκτοπισμένους επιζήσαντες των οποίων τα σπίτια είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Στη χώρα των 28 εκατομμυρίων κατοίκων αναλογούν μόλις 2,1 γιατροί και 50 νοσοκομειακές κλίνες για κάθε 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Εκτός πρωτεύουσας, οι πληροφορίες για την έκταση της καταστροφής και για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών παραμένουν συγκεγχυμένες.


Αξιωματούχοι του Νεπάλ δηλώνουν ότι συνολικά 3.218 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα νεκροί, ενώ 6.500 είναι οι τραυματίες. 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική έκδοση σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros