Βέλγιο: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» υποστηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του, σημεία της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politicο.

«Η ελληνική κυβέρνηση δοκιμάζει την υπομονή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά εκείνος λέει πως δεν θα υπάρξει Grexit» είναι ο υπότιτλος του σχετικού δημοσιεύματος, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ προειδοποιεί ότι η ελληνική αδιαλλαξία κινδυνεύει να ωθήσει την Ευρώπη σε μία οικονομική καταστροφή και επιπλήττει την Ελλάδα για την «απαράδεκτη» έλλειψη συνεργασίας.

Αναλυτικότερα, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η συμφωνία επί ενός πακέτου διάσωσης με την Ελλάδα απέχει, αλλά και ότι ο Γιούνκερ απορρίπτει πλήρως το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου από την Ευρωζώνη. Ο ίδιος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ότι ο κύριος λόγος που παραμένει αισιόδοξος δεν βασίζεται τόσο σε κάποια χειροπιαστή πρόοδο, όσο στο απλό γεγονός ότι μία εναλλακτική είναι αδιανόητη.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής απορρίπτει την άποψη που κερδίζει έδαφος μεταξύ πολλών ηγετών της Ευρωζώνης, πως μία ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτεί όσον αφορά την οικονομία και ότι οι επιπτώσεις της θα μπορούσαν να περιοριστούν. Επίσης, αρνείται ότι επεξεργάζεται εφιαλτικά σενάρια που κυκλοφορούν και προειδοποιεί ότι η αποτυχία να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια «θα οδηγήσει σε συνέπειες, την ευρύτητα των οποίων ο κόσμος αγνοεί». «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» τονίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε πως τις τελευταίες ημέρες «άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος». Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στην άρση μέτρων λιτότητας, ενώ οι χώρες της Ευρωζώνης αναμένουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Παρίσι από το περασμένο Σάββατο, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ περίμεναν από την Ελλάδα να προτείνει μία λίστα μεταρρυθμίσεων μέχρι αυτή την εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup της 24ης Απριλίου, στη Ρίγα. Ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει πως αυτό που τον απασχολεί έντονα είναι να τους ενημερώσει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως για το τι συμβαίνει και προσθέτει: «Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την έχουμε. Έχασα την υπομονή μου, στο μεταξύ. Τώρα, ξαναβρήκα την υπομονή μου και δεν θέλω να την ξαναχάσω».

Όπως σχολιάζουν οι δύο δημοσιογράφοι του εντύπου, οι οποίοι πήραν τη συνέντευξη, ο τόνος του κ. Γιούνκερ αντανακλά την αυξανόμενη αγανάκτηση μεταξύ πολλών αξιωματούχων της Ευρωζώνης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αναφέρουν πως αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής είναι γνωστός για τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις του, επέπληξε την Αθήνα και για τον αποκλεισμό των Ευρωπαίων πιστωτών από την πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα σε κτίρια της ελληνικής κυβέρνησης. «Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε γιατί δεν επιτρέπεται στην ομάδα μας στην Αθήνα, στην ομάδα μας για την καταγραφή στοιχείων, να μπει στα υπουργεία, κάτι που όχι μόνο είναι παράξενο αλλά και απαράδεκτο» σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το σήμα του Batman εμφανίστηκε σε 13 πόλεις για τα 80ά γενέθλιά του

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών