Αυστρία: Αφιέρωμα στη Μαγνησία δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια χερσόνησος με πολλά πρόσωπα, η Μαγνησία, αποτελεί την απόλυτη «μυστική» πρόταση για εκείνους που αναζητούν το ξεχωριστό, αναφέρεται εισαγωγικά στο αφιέρωμα για τη Μαγνησία που δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι θεοί».

Η παρουσίαση ξεκινά με μια περιήγηση στην Αγχίαλο και στα «τσιπουράδικα», που, όπως σημειώνεται, τώρα είναι η εποχή τους, έχουν το τελετουργικό τους και έχουν αναδειχθεί από τους ανθρώπους στη Μαγνησία σε καθημερινή «ρουτίνα», με το τυπικό ποτό τσίπουρο και την ποικιλία των τοπικών εδεσμάτων, όπως επιβάλει η παράδοση.

Στα δύο στοιχεία της χαρακτηριστικής γοητείας της περιοχής, την εγκάρδια φιλοξενία και τη βαθιά ριζωμένη άνεση, έρχεται να προστεθεί το τοπίο με τα γραφικά χωριά που απλώνονται στην πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, δίνοντας μια αυθεντικότητα που δεν έχει τίποτε να κάνει με το μαζικό τουρισμό που ίσως προωθείται αλλού.

Από τη Μαγνησία, αυτή την ιστορική περιοχή στα βόρεια της Ελλάδας αναδύεται μια ξεχωριστή μαγεία, που, αφενός είναι τυπικά ελληνική, αλλά αφετέρου και τόσο ευχάριστα διαφορετική, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, που οι Ελληνες θεοί της Μυθολογίας είχαν επιλέξει την οροσειρά του Πηλίου, η οποία υψώνεται τόσο αρχοντικά πάνω από την πρωτεύουσα Βόλο, για θερινή τους κατοικία, όπου, μεταξύ άλλων, έγιναν οι γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδας, ή από όπου ξεκίνησε η θρυλική Αργοναυτική Εκστρατεία με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες για το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή των Μετεώρων και των μοναστηριακών οικισμών στις κορυφές τους με τα μοναδικά έργα τους από τον 11 ο αιώνα, που συγκαταλέγονται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ κατόπιν παρουσιάζεται η ανατολική ακτή του Πηλίου με τις πλούσιες καλλιέργειες, όπου το βουνό ενώνεται με τη θάλασσα, ειδικότερα γύρω από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου, όπως σημειώνεται, υπήρξαν τα γυρίσματα του μιούζικαλ «Μάμμα Μία».

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται αναφέροντας ότι πέρα από αυτές τις ειδυλλιακές προσφορές η Μαγνησία έχει και την κοσμοπολίτικη πλευρά της και ως τέτοια προτείνεται η μετάβαση από το Βόλο προς τις Βόρειες Σποράδες, για παράδειγμα στο νησί της Σκιάθου, όπου επίσης υπήρξαν γυρίσματα της ταινίας «Μάμμα Μία» και όπου, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, παρουσιάζεται ακόμη μια κάποια χολλυγουντιανή ατμόσφαιρα.

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Το Νόμπελ Ιατρικής 2019 στους Κέιλιν, Ράτκλιφ και Σεμέντσα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Γιατί χρειάζονται σήμερα τα βραβεία Νομπέλ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τρεισήμισι αιώνες Ρέμπραντ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Αερομεταφορές και εναλλακτικές λύσεις