Συμφωνία ελληνορωσικής συνεργασίας στην Πετρούπολη

sumfonia aktor

Φωτογραφία απο την υπογραφή της συμφωνίας για την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Πετρούπολη. Στη μέση του τραπεζιού είναι ο Γ.Δ.του "ΑΚΤΟΡ Α.Ε." Σίμος Παναγιωτίδης, αριστερά του είναι ο κυβερνήτης της Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, δεξιά του, ο Πρόεδρος της VTB, Αντρέι Κόστιν. Πηγή:www.fontanka.ru

Στο αποκορύφωμα των περιφερειακών και ευρωβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα,στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά,την Πετρούπολη,έμπαινε η τελική υπογραφή για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμάτων της πόλης.
Ο ελληνικός Όμιλος,"ΑΚΤΟΡ Α.Ε  - ΕΛΛΑΚΤΟΡ Α.Ε" μετά από μια επίπονη προεργασία τριών χρόνων,υπέγραψε τη συμφωνία χρηματοδότησης με την κυβέρνηση της Πετρούπολης και το ρωσικό τραπεζικό Όμιλο "VTB-KAPITAL".
Ο κυβερνήτης της γενέτειρας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,της Πετρούπολης,Γκεόργκι Πολτάφτσενκο,υπογράφοντας τη συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου στην τοποθεσία Λεβασόβο,εξέφρασε την πεποίθηση ότι " η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει τον οδηγό για το άνοιγμα της δουλειάς στον τομέα του εκμοντερνισμού της αποκομιδής και επεξεργασίας των στερεών απορριμάτων της πόλης σε μια σύγχρονη κατεύθυνση που να σέβεται το περιβάλλον".
 Στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Πετρούπολης,το οποίο εδώ και μια δεκαετία θεωρείται το ρωσικό "Νταβός" όπου συρρέουν εκατοντάδες κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων απο όλο τον κόσμο,πολιτικοί και οικονομικοί εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων,την υπογραφή του κάτω από το κείμενο της ελληνορωσικής συμφωνίας έβαλε ο Πρόεδρος του γιγάντιου τραπεζικού Ομίλου,"VTB",Αντρέι Κόστιν εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη χρηματοδότηση ενός έργου που καλείται να δώσει οικολογική ανακούφιση στη ρωσική μεγαλούπολη.
 Από την πλευρά της εταιρίας ΑΚΤΟΡ υπέγραψε ο Γενικός διευθυντής του Ομίλου στη Ρωσία,Σίμος Παναγιωτίδης,η "ψυχή και ο ιθύνων νους "της προώθησης του ελληνικού Ομίλου στη Ρωσία.
 - Η συμμετοχή του ρωσικού Ομίλου VTB έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση ενός τόσο βασικού έργου στην Πετρούπολη.Η εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στο διαχωρισμό και την επεξεργασία των απορριμάτων σε βάθος μέχρι 80% υπαγορεύεται από την ανάγκη μείωσης του όγκου των απορριμάτων που πάνε στις χωματερές χωρίς προηγούμενη επεξεργασία,τονίζει ο Έλληνας κορυφαίος μάνατζερ.
 Το έργο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια,θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας,350 χιλ.τόνων απορριμάτων από το 1,2 εκ.τόνους που συσσωρεύει η πόλη το χρόνο.Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκ.δολλαρίων,περίπου,με παραπέρα επέκταση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της Πετρούπολης. Ήδη οι εκπρόσωποι του ΑΚΤΟΡα φέρονται να ετοιμάζονται για μια επόμενη αμοιβαία επωφελή συμφωνία.Στη Ρωσία η δυσκολία έγκειται στο ξεκίνημα,η συνέχεια έρχεται πολύ πιο γρήγορα και ομαλά.Αρκεί να υπάρχει συνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros