ΗΠΑ: Ανώτερο στέλεχος της αλ Σαμπάαμπ ήταν στόχος αμερικανικής επιχείρησης στη Σομαλία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώτατο στέλεχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ ήταν ο στόχος επιδρομής που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις αυτή την εβδομάδα στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κατονομάσουν στον ύποπτο της επίθεσης, ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News καθώς και άλλα αμερικανικά και αφρικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος ήταν ο Αντνάν Γκαράαρ, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης, ο οποίος φέρεται ότι σχεδίασε την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυας το 2013 που στοίχισε τη ζωή σε 67 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CBS, αμερικανοί αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται, επιβεβαίωσαν ότι ο Γκαράαρ σκοτώθηκε κατά την επιδρομή την οποία εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Αμερικανοί αξιωματούχοι Άμυνας μιλώντας ανοιχτά, αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον στόχο της επιχείρησης ή να δώσουν οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες, όπως εάν ο ύποπτος είχε όντως σκοτωθεί.

«Στην παρούσα φάση κάνουμε εκτίμηση των αποτελεσμάτων αυτής της επιχείρησης και θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όπως και όταν θεωρήσουμε ότι είναι κατάλληλο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, συνταγματάρχης Στίβι Γουόρεν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα την Πέμπτη, περίπου 240 χιλιόμετρα δυτικά του Μογκαντίσου, κοντά στην πόλη Ντινσούρ.

Φ.Κ.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

«Chernobyl» - μια μίνι σειρά για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ερωτικές επιστολές του Κοέν στην Μαριάν πουλήθηκαν 1,2 εκατ. δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Οι πτήσεις βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Δεσποτόπουλος και ο μύθος του Μπάουχαους