Ένας θρύλος της Alfa Romeo, το 1900 Sport Spider του 1954 ξέρει ακόμη και τώρα να κερδίζει τις εντυπώσεις

Ένα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα της Alfa Romeo είναι το 1900 Sport Spider του 1954. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αγωνιστικό spider, που έχει παραχθεί σε ελάχιστες μονάδες, είναι εφοδιασμένο με τον 4κύλινδρο κινητήρα 1900 κ. εκ. με δύο εκκεντροφόρους και ξηρό κάρτερ. Το μοντέλο αποδίδει 138 ίππους, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να φθάσει τα 220 χλμ/ώρα. Το βάρος του είναι 880 κιλά, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε εξαιρετική για την εποχή αεροδυναμική.

Εμπορικά ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν πετυχημένη πορεία στο τομέα των πωλήσεων. Ήταν -ωστόσο- το μοντέλο που έδωσε στην Alfa Romeo μια νέα εικόνα. Ήταν το αυτοκίνητο που μπορούσε να οδηγηθεί στο δρόμο από απλούς πολίτες, αλλά και να πάρει μέρος και στους αγώνες.

Με τον καινοτόμο σχεδιασμό του Bertone, το 1900 Sport Spider έρχεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και έναν οπίσθιο άξονα De Dion, που του έδωσε μεγάλη απόδοση και και καλή οδηγική συμπεριφορά αντάξια ενός μοντέρνου αυτοκινήτου. Αυτό που πάντα εντυπωσίαζε τους οδηγούς ήταν οι εξαιρετικές επιδόσεις και κρατήματα στο δρόμο. Το μοντέλο είχε δερμάτινο σαλόνι, όλα τα απαραίτητα για την οδήγηση όργανα και ωραίο ξύλινο τιμόνι. Άλλωστε ήταν τα στοιχεία που του έδιναν μια διαφορετική πινελιά.

Αίσθηση προκαλούσε η διπλή εξάτμιση που το μετέτρεψε σε supercar της εποχής, αλλά και πηγή έμπνευσης για άλλους κατασκευαστές όπως είναι η Jaguar, η Mercedes-Benz και η Ferrari. Ένα τέτοιο μοντέλο που θυμίζει την μεγάλη ιστορία της ιταλικής εταιρείας βρίσκεται στο Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese της Ιταλίας. Το μοντέλο συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή του σε εκδηλώσεις, αγώνες και παρουσιάσεις και καταφέρνει ακόμη και τώρα να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων πάνω της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»