Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος στο “Tokyo Motor Show 2015”

Η οικολογία και οι νέες μορφές ενέργειας αποτέλεσαν τις σημαντικότερες τάσεις στο άνοιγμα της 44ης Έκθεσης Αυτοκινήτου του 2015 “Tokyo Motor Show”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

 

Ακόμη πιο δυναμικό και πιο σπόρ έγινε, σύμφωνα με τους ειδικούς, το μοντέλο της Volkswagen, “Polo WRC”. Κάτω από το καπό του κρύβεται ένα πλήθος τεχνικών καινοτομιών, με την πιο αξιοσημείωτη αλλαγή να είναι το καινούργιο μοντέλο σχεδιασμού του. 

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota παρουσίασε, για πρώτη φορά, ένα υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο, το  μοντέλο “FCV Plus”, το οποίο είναι σε θέση να "μοιράζεται" αχρησιμοποίητη ηλεκτρική ενέργεια. «Το “FCV Plus” είναι σε θέση να παράγει πλεόνασμα ενέργειας και να το δίνει σε κάποιο διαμέρισμα ή να το μοιράζεται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής», όπως εξήγησε ο RIA Novosti, εκπρόσωπος της εταιρείας. Όταν η μηχανή αυτή πάψει να λειτουργεί πλέον ως αυτοκίνητο, μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται στο σπίτι ως γεννήτρια.

 

Το καινούργιο μοντέλο της Nissan “Gripz Concept” έχει στους προβολείς του ενσωματωμένη κάμερα για την παρακολούθηση της κίνησης του αυτοκινήτου από tablets και smartphones σε πραγματικό χρόνο.

Το καινούργιο μοντέλο της Nissan“IDS” διαθέτει ηλεκτρικό αυτόματο πιλότο. Σύμφωνα με την εταιρεία «η τεχνολογία του αυτοκινήτου, “NissanIntelligentDriving”, αυξάνει την δυνατότητα του οδηγού να βλέπει, να σκέφτεται και να αντιδρά». Το σύστημα εξαλείφει τις πιθανότητες σφάλματος του οδηγού, με αποτέλεσμα η οδήγηση του αυτοκινήτου να γίνεται πιο «ασφαλής, καθαρή, αποτελεσματική και ευχάριστη».

Το 2016, ο ανταγωνισμός στον τομέα των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων αναμένεται να γίνει πιο έντονος: η αυτοκινητοβιομηχανία Honda θα αρχίσει να πουλά τα καινούργια της αυτοκίνητα τα οποία λειτουργούν με υδρογόνο.

Το καινούργιο μοντέλο της Nissan “Teatro for Dayz” απευθύνεται στους νέους, οι οποίοι συχνά περνούν όλο τον ελεύθερό τους χρόνο σε κοινωνικά δίκτυα. Ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου αποτελεί μια μεγάλη οθόνη αφής.

Το μοντέλο της Toyota “Gosei Fresby" στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτου του 2015 “Tokyo Motor Show”, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Το μοντέλο της Mercedes-Benz “F 015 Luxury in Motion” στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτου του 2015 “Tokyo Motor Show”, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

(Πηγή: SPUTNIKNEWS)

 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»