ΙΑΑ 2015: Προσπερνώντας… χωρίς οδηγό

210 νέα μοντέλα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης (ΙΑΑ), που ανοίγει αύριο Πέμπτη τις πύλες του για το κοινό.

 

Περίπου 1.000 εκθέτες από 40 χώρες παρουσιάζουν από αύριο και μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου τα νέα μοντέλα και τις καινοτομίες τους στη μεγαλύτερη γιορτή της αυτοκίνησης στον κόσμο. Για άλλη μια χρονιά αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Κατά την τελευταία έκθεση, το 2013, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA) είχε μετρήσει 900.000 επισκέπτες.

 

Δικτυωμένη και αυτοματοποιημένη οδήγηση

 Η νέα σειρά 7 της BMW

 

Με κεντρικό σύνθημα «Η κινητικότητα συνδέει» (Mobility Connects) το 66ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης επικεντρώνει φέτος στην κύρια τάση της αγοράς, που είναι η δικτυωμένη και αυτοματοποιημένη οδήγηση. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην έκθεση κολοσσοί από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών αλλά και του διαδικτύου, όπως η google. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του VDA Ματίας Βίσμαν:

 

«Το έξυπνο δικτυωμένο αυτοκίνητο επικοινωνεί με το περιβάλλον του, με τα υπόλοιπα οχήματα. Μπορεί να παρκάρει αυτόνομα, προειδοποιεί εγκαίρως για οδικά εμπόδια και αποτρέπει ατυχήματα. Με απλά λόγια: τα επόμενα χρόνια η οδήγηση θα γίνει ακόμη πιο ασφαλής και άνετη».

 

Μια από τις πιο συναρπαστικές καινοτομίες που παρουσιάζονται είναι αναμφίβολα εκείνη της νέας σειράς 7 της BMW. Ο λόγος για το self-parking, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παρκάρει το όχημά του από απόσταση και χωρίς να κάθεται στο τιμόνι, χρησιμοποιώντας ένα πρωτοποριακό μπρελόκ-κλειδί. Η google από την πλευρά της θα παρουσιάσει στην έκθεση το δικό της σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης, δηλαδή χωρίς οδηγό.

 

Στο επίκεντρο τα SUV

Το F-Pace SUV της Jaguar

 

Έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 100 μάνατζερ από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας καταδεικνύει ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων αναμένουν ότι η αυτοματοποιημένη αυτοκίνηση θα είναι καθημερινότητα από το 2030.

 

Το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης «πατάει» όμως γκάζι και στην παρουσίαση νέων μοντέλων, με τον αριθμό τους να ξεπερνά φέτος τα 200. Συγκεκριμένα αναμένεται να παρουσιαστούν συνολικά 210 νέα μοντέλα, με τα 30 εξ΄ αυτών να προέρχονται από τη Γερμανία και 26 από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Την παράσταση αναμένεται να κλέψουν τα SUV με τις Bentley και Jaguar να παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα Bentayga και F-Pace SUV αντίστοιχα. Παρούσα στην IAA και η Lamborghini η οποία παρουσιάζει με το Urus ένα πολυμορφικό πολυτελείας, που θα κατασκευάζεται στην Ιταλία. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα SUV είναι το νέο status-symbol της ασφάλτου με τις πωλήσεις των σπορ αυτοκινήτων στον αντίποδα να μειώνονται διαρκώς.

 

Ζανέλ Ντουμαλαόν / Κώστας Συμεωνίδης

(Πηγή: Deutsche Welle)

 

 

 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»