Μουντιάλ και ραμαζάνι

Πηγή: Deutsche Welle

Η έναρξη του φετινού ραμαζανιού (28.06) συμπίπτει χρονικά με το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τι σημαίνει η προβλεπόμενη νηστεία και εγκράτεια για τους μουσουλμάνους παίκτες;

Τον ένατο μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, παραδόθηκε το Κοράνιο στους ανθρώπους, ισχύουν για τους πιστούς υποχρεωτικοί κανόνες συμπεριφοράς, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νηστεία και εγκράτεια από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Η αποχή από κάθε είδους τροφή και νερό είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους αθλητές, πόσο μάλλον για όσους αγωνίζονται αυτές τις ημέρες στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Από χθες, Σάββατο, οι αγώνες πραγματοποιούνται στη μια το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα, τοπική ώρα. «Για τις ώρες αυτές», αναφέρει το καθολικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KNA, «οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τη Φορταλέζα θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς, έναν καταγάλανο ουρανό και υγρασία που κινείται στο 50%». Δεδομένου ότι στη βόρεια Βραζιλία ο ήλιος ανατέλλει στις 5:40, ένας μουσουλμάνος παίκτης πρέπει να φάει και να πιεί έως και 12 ώρες πριν τον αγώνα του, εάν θέλει να τηρήσει το Ραμαζάνι, επισημαίνει το ΚΝΑ.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros