Μια ξεχωριστή επίσκεψη!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Ήταν το 2016 όταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό έδωσε τον καθιερωμένο χορό του Μόντε Κάρλο, τον περίφημο Bal des Roses με τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα να κυριαρχεί διακριτικά στο χώρο, πράγμα αδιανόητο ως πριν από μερικά χρόνια και χωρίς να φαίνεται να εκπλήσσεται κανείς.

Ο χορός ήταν αφιερωμένος στην Κούβα μετά το άνοιγμα της χώρας στον κόσμο και στις ξένες επενδύσεις, γεγονός το οποίο δεν άφησε αδιάφορο το μικρό αλλά πάμπλουτο πριγκιπάτο του Μονακό που έσπευσε να δει τις ευκαιρίες. Ούτε λαϊκισμός, ούτε εμπορευματοποίηση. Ρεαλισμός!

Οι καιροί αλλάζουν! Και παρότι τα σύμβολα και οι ιδέες είναι αιώνια και μοναδικά και αξίζουν κάθε σεβασμό, οι αντιθέσεις αμβλύνονται και ο κόσμος προχωράει.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πρώτη γενικευμένη απάντηση σε όσους αναρωτιούνται το γιατί μια αριστερή κυβέρνηση υποδέχθηκε θερμά το πριγκιπικό ζεύγος και μάλιστα το διάδοχο και μελλοντικό βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην πραγματικότητα οι λόγοι είναι πολύ περισσότεροι, καθόλου γενικοί, αλλά πολύ συγκεκριμένοι.

Αν προσπεράσουμε την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία που είναι «γραμμένη» στο DNA μας ως λαού, η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, «μια ιστορική στιγμή» για να ενισχύσουμε τη δυναμική της Ελλάδας και τις στρατηγικές μας αλλά και τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος σπεύδει στο Λονδίνο για να συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Από την άλλη, η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ισχυρή χώρα κι ένας δυνατός παίκτης στη γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά και μια χώρα που παραδοσιακά κυριαρχεί δυναμικά στις αγορές.

Αλλά ακόμη κι αν κανείς τα προσπεράσει όλα αυτά, η παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους και μάλιστα του πρίγκιπα Καρόλου, μιας μεγάλης προσωπικότητας με διεθνή εμβέλεια, με σπουδαία ανθρωπιστική παιδεία και μεγάλη καλλιέργεια, ο οποίος συνδέεται με την Ελλάδα αλλά και με την Ορθοδοξία με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς, «με ελληνικές ρίζες», είναι μια δυνατή ευκαιρία για να προωθήσουμε τις μακροχρόνιες έτσι κι αλλιώς, σχέσεις της χώρας μας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμη, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τεράστια προβολή της χώρας μας, η οποία αναζητά επενδύσεις, αλλά και του τουρισμού μας στα δισεκατομμύρια των πολιτών της Κοινοπολιτείας(με μέλη 52 χώρες και 1,9 δισεκατομμύρια κατοίκους, δηλαδή το 29% του παγκόσμιου πληθυσμού). Και όχι μόνο.

Η Ελλάδα χρειάζεται φίλους! Ακόμη περισσότερο χρειάζεται ισχυρούς φίλους, ανθρώπους που μπορούν να γνωρίζουν και να προωθήσουν τα ελληνικά θέματα, τις επενδύσεις, την οικονομία. Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους της Μεγάλης Βρετανίας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία που μπορεί να αποφέρει μεγάλα αποτελέσματα τα οποία «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε» έχουμε ανάγκη στη χώρα μας.

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Αφεντικό στο «σπίτι» της

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόση άδεια χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Λιγότερα ταξίδια λόγω κλιματικής αλλαγής;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»