Είμαι μαζί σας!

Της Μαρίας Σιαφάκα

«Είμαι μαζί σας» είναι το σαφές μήνυμα του Προέδρου της Αμερικής κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά έχει κάνει θαυμάσια δουλειά για να επιστρέψει και θα επιστρέψει».

Το ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στις Η.Π.Α. πέτυχε τους βασικούς του στόχους αφού κερδήθηκε η ευρύτερη δυνατή στήριξη για την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο αρχής γενομένης με την διαβεβαίωση του Προέδρου κ. Τραμπ για την «υποστήριξη για αξιόπιστη ανακούφιση του χρέους». Εξίσου υποστηρικτική αλλά και σημαντική είναι και η προτροπή του προς τους Αμερικανούς επενδυτές «να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία» και να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν τη χώρα μας ως ένα «αξιόπιστο και χρήσιμο σύμμαχο» προσφέροντας τη στήριξή τους σε πολλά θέματα μεταξύ αυτών και σε «ό,τι αφορά τη διατήρηση των ισορροπιών στην ευαίσθητη περιοχή σε σχέση με την Τουρκία». Εξίσου σημαντική είναι η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας αλλά και η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών μας (χωρίς να καταβληθεί πάνω από το μισό του κόστους από την ελληνική πλευρά).

Είναι γεγονός ότι οι παραδοσιακές ούτως ή άλλως, σχέσεις Ελλάδας-Η.Π.Α. μπαίνουν σε μια νέα εποχή.

«Είμαι μαζί σας» είπε ο Πρόεδρος κ. Τραμπ και υποδηλώνει με δύο λέξεις πρακτικά τη στήριξή του για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή της Ελλάδας.

Η Ελλάδα χρειάζεται τις επενδύσεις, χρειάζεται τη στήριξη της οικονομίας της αλλά και θέλει να αισθάνεται την υπερηφάνεια, τη σιγουριά και την ασφάλεια με την ενδυνάμωση της θέσης της αλλά και του ρόλου της στην ευαίσθητη όσο και εύφλεκτη περιοχή μας!

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Οδηγός εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;