Το κίνημα έσωσε δεκάδες λαϊκά περιουσιακά στοιχεία και απέκρουσε τις προβοκάτσιες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσε και σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, την προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση, τα μνημονιακά κόμματα, οι τράπεζες και δανειστές για να λεηλατήσουν την λαϊκή περιουσία και κατοικία με πάνω από 100 πλειστηριασμούς σ’ όλη τη χώρα.

Ήδη, με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών, αποτράπηκαν πολλές προσπάθειες υφαρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών και έχουν ουσιαστικά μπλοκάρει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι λόγω των σημαντικών λαϊκών αντιδράσεων και της επικείμενης, περαιτέρω γιγάντωσης τους, οι 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία. Επίσης η ομοσπονδία αστυνομικών έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μην στέλνει αστυνομικούς εναντίον όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς.

Η αντίσταση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών που συνεχώς μαζικοποιείται,επεκτείνεται σ’ όλη τη χώρα και αυξάνει την κοινωνική και πολιτική απήχησή του, έχει προκαλέσει την αντίδραση του τραπεζικού και μνημονιακού κατεστημένου. Αυτό προσπαθεί με διάφορα «παπαγαλάκια» να πείσει το λαό ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν στους μεγαλοϊδιοκτήτες καθώς και ότι, όσοι αγωνίζονται ενάντια τους προστατεύουν τις μεγάλες περιουσίες. Φυσικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σήμερα Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, είχαν προγραμματιστεί μόνο εντός του νομού Αττικής 64 πλειστηριασμοί και στους 54 από αυτούς, επισπεύδουσες ήταν οι τράπεζες. Από τους πλειστηριασμούς αυτούς, δεκάδες αφορούσαν σε πρώτες κατοικίες για πολύ μικρά, έως και εξευτελιστικά ποσά και πολλοί άλλοι αφορούσαν μικρά καταστήματα και οικόπεδα για μικροποσά χρεών.

Ως απάντηση στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος, που επιχειρείται από τα γνωστά συστημικά μνημονιακά κέντρα, η ISKRA αναφέρει ορισμένους απ’ αυτούς τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που ακύρωσε σήμερα στην Αττική το κίνημα κατά των πλειστηριασμών :

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη,Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Σαραφιανό, της Πλεύσης Ελευθερίας με την πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ΕΠΑΜ και του Δεν Πληρώνω. Συμμετείχαν επίσης η επιτροπή πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, η επιτροπή αγώνα Ζωγράφου και άλλες συλλογικότητες.

Επίσης στο ειρηνοδικείο Αθήνας, δυστυχώς, έξω από το κτίριο, όπου δεν μπορεί να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, έκανε για δεύτερη φορά την εμφάνισή του μπλοκ του ΚΚΕ δια μέσου του ΠΑΜΕ.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν ακούστηκαν από τους διαδηλωτές, για άλλη μία φορά μεταξύ άλλων, τα συνθήματα : “Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές”, “έξω τώρα τα κοράκια” “αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές”, “ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία”, “κόρακες, κόρακες, κόρακες παντού κι πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην αίθουσα του ειρηνοδικείου Αθήνας είχε στηθείμεθόδευση , με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθηνών Πειραιώς, προκειμένου να συκοφαντήσουν το κίνημα. Κατηγορούσαν, μάλιστα, προκλητικά, μπροστά στις κάμερες, το κίνημα, αποκαλώντας το λαϊκό δικαστήριο και ότι προστατεύει τους λωποδύτες! Το κίνημα, φυσικά, δεν έπεσε στην παγίδα και για άλλη μια φορά οι μεθοδεύσεις έπεσαν στο κενό.

Ο αγώνας κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες, που δέχεται από διάφορα «παπαγαλάκια». Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα συνεχίσει να μαζικοποιεί, να επεκτείνεται σ’ όλες τις γειτονιές και να κλιμακώνει διαρκώς τις δράσεις του, με στόχο να σταματήσει τα σχέδια εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Ήδη οι επιτροπές πρωτοβουλίας και συντονισμοί συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών διοργανώνουν πανελλαδική συγκέντρωση στις 4 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, ο Παναγ. Λαφαζάνης κατήγγειλε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών ότι έχουν αρχίσει να στέλνονται παράνομα ραβασάκια σε δανειολήπτες, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση, τα οποία παράνομα, επίσης, αναγράφουν ημερομηνίαδιεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού!

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι τέτοιες παράνομες τρομοκρατικές ενέργειες κατά πολιτών επισύρουν βαρύτατες ποινές και εναντίον τους πρέπει να ασκηθεί, εδώ και τώρα, ποινική δίωξη για κακούργημα.

Πηγή: iskra.gr

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Οδηγός εγγραφής στον οικογενειακό γιατρό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;