Με πρωτόγνωρα μεγάλη συμμετοχή το κίνημα ακύρωσε τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

Μεγάλη νίκη και σήμερα, Τετάρτη 11/10, του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που ακύρωσεσ’ όλη τη χώρα πάνω από 100 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών, για το 90% των οποίων επισπεύδουσες ήταν οι 4 συστημικές τράπεζες (ALPHA, EUROBANK, Εθνική, Πειραιώς).

Χαρακτηριστικό στοιχείο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που αναδείχτηκε πιο έντονα, είναι η συνεχής μαζικοποίηση και επέκτασή του σε όλη της χώρα, ακόμα και σε ειρηνοδικεία μικρών πόλεων, και η διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής του απήχησης. Αυτό αποτελεί και την καλλίτερη και πιο ηχηρή απάντηση στους συκοφάντες αυτού του κινήματος. Επίσης αποτελεί ένα νέο ισχυρό μήνυμα αντίστασης του κινήματος σε όλο το μνημονιακό μπλοκ κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης», τρόικας, τραπεζών και κερδοσκοπικών funds και των ελάχιστων συμβολαιογράφων κορακιών ότι δεν θα επιτρέψει την αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και ότι θα ακυρώσει στην πράξη τα σχέδιά τους για συμβατικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.

Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, στο οποίο τις 2 προηγούμενες Τετάρτες το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με την μαζικότητα και την αποφασιστικότητά του είχε αναγκάσει τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρυνθούν από την δικαστική αίθουσα, την οποία είχαν καταλάβει αντισυνταγματικά και παράνομα, αυτή τη φορά οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ παρέμειναν στον προθάλαμο και δεν επιχείρησαν παρόμοια νέα επέμβαση.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν ακούστηκαν από τους διαδηλωτές, για άλλη μία φορά μεταξύ άλλων, τα συνθήματα : “Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές”, “αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές”, “ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία”, “κόρακες, κόρακες, κόρακες παντού κι πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες”.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ τηςΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκο, Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Σαραφιανό και Παναγιώτη Μαντά, της Πλεύσης Ελευθερίας, του ΕΠΑΜ και του Δεν Πληρώνω. Συμμετείχαν επίσης η επιτροπή πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, η επιτροπή αγώνα Ζωγράφου και άλλες συλλογικότητες.

 Επίσης στο ειρηνοδικείο Αθήνας, έξω από το κτίριο, έκανε για πρώτη φορά, και μετά από πολύχρονους και αποτελεσματικούς αγώνες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, την εμφάνισή του μπλοκ του ΚΚΕδια μέσου του ΠΑΜΕ.

Σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου επιχειρήθηκε ξανά από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και ελάχιστους “συμβολαιογράφους – κοράκια” (χαρακτηριστικά στο ειρηνοδικείο Αθήνας στο σχετικό πινάκιο 4-5 γνωστοί «συμβολαιογράφοι – κοράκια» μονοπωλούσαν και σήμερα το σύνολο των πλειστηριασμών), χωρίς όμως επιτυχία λόγω της μαζικής και ενωτικής αντίστασης του νικηφόρου πλέον κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Στη Φωκίδα, στο ειρηνοδικείο της Ιτέας, μέλη της συλλογικότητας ΟΥΤΟΠΙΑ και της ΛΑΕ παρεμπόδισαν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Γνωστή, όμως, συμβολαιογράφος – «κοράκι» ανακοίνωσεπαράτυπο και παράνομο πλειστηριασμό δύο οικοπέδων για λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς, τρία λεπτά μετά τη λήξη της νόμιμης διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση των μελών του κινήματος, που ανακοίνωσαν ότι θα της υποβάλλουν στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά.

Στο Αγρίνιο 100 μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών απότρεψαν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένου επαγγελματία με τρία παιδιά.

 Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των σημαντικών λαϊκών αντιδράσεων και της επικείμενης, περαιτέρω γιγάντωσης τους, κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν έχει υπογράψει τη νέα πλατφόρμαηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ οι 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώραςαπέχουν εντελώς από τη διαδικασία. Επίσης η ομοσπονδία αστυνομικών έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μην στέλνει αστυνομικούς εναντίον όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. Όλες αυτές οι αντιστάσεις ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το επόμενο χρονικό διάστημα μεγάλες κοινωνικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: iskra.gr

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros