Το κίνημα ματαίωσε πάνω από 200 πλειστηριασμoύς σε όλη τη χώρα

Παν Λαφαζάνης: Διώξαμε τα ΜΑΤ από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν η ταφόπετρα της κυβέρνησης. Το τσουνάμι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν θα περάσει!

Ακυρώθηκαν την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, περισσότεροι από 200 πλειστηριασμοί, που είχαν προγραμματιστεί σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας.

Επιχειρήθηκε εκ νέου, να «βγουν στο σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες. Οι πλειστηριασμοί είχαν «παγώσει» μέχρι το τέλος Αυγούστου, λόγω της μη λειτουργίας των δικαστηρίων για την καλοκαιρινή περίοδο. Όμως, μετά το τέλος του καλοκαιριού ξεκίνησαν πάλι, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, προετοιμάζοντας την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας μέσω και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι θα βρεθούν λοιπόν και πάλι αντιμέτωποι με ένα διαρκώς αυξανόμενο «κύμα» πλειστηριασμών. Το φθινόπωρο, με ακέραια την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων της Βουλής, που τάσσονται υπέρ των εξοντωτικών για τον λαό μνημονίων, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κάθε εβδομάδα θα βγαίνουν στο «σφυρί» όλο και περισσότερα σπίτια, καταστήματα και λαϊκές περιουσίες, για χάρη της ικανοποίησης των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων», των τραπεζών και των funds. Επίσης, θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στόχος των δανειστών, της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων είναι μ’ ένα «κλικ» από ένα υπολογιστή, να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έδωσε σήμερα αγωνιστική συνέχεια στις κινητοποιήσεις του κατά την διάρκεια των προηγούμενων μηνών, με τις οποίες είχε αποτρέψει και ακυρώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, κερδοσκόπων -”κορακιών” και των τραπεζών για υφαρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών με τη σημερινή του κινητοποίηση έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι θα κλιμακώσει και θα μαζικοποιήσει την δράση του για να αποτρέψει την διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η κινητοποίηση της Αθήνας

Στο ειρηνοδικείο Αθήνας, ακυρώθηκαν από το κίνημα δεκάδες πλειστηριασμοί, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες με εντολή της κυβέρνησης δυνάμεις των ΥΜΕΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης) προσπάθησαν να επιβάλουν τη διενέργειά τους.

Τελικά η κυβέρνηση μετά από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών αλλά και την αποτελεσματική παρέμβαση – διάβημα του παριστάμενου στην κινητοποίηση Γραμματέα της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνη έδωσε εντολή να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μπλοκ της ΛΑΕ,με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη, του ΕΠΑΜ και του ”Δεν Πληρώνω” και από κοινωνικές συλλογικότητες και επιτροπές δήμων του λεκανοπεδίου της Αθήνας κατά των πλειστηριασμών, όπως του Ζωγράφου και τουΑιγάλεω.

Στην κινητοποίηση αυτή οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν πολλά αγωνιστικά συνθήματα μεταξύ των οποίων “ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία”, “κόρακες – κόρακες παντού, η πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ”, “η περιουσία η λαϊκή δεν είναι για τα δόντια σου κοράκι Κοντονή”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Ο Παν. Λαφαζάνης από το Ειρηνοδικείο Αθήνας: Διώξαμε τα ΜΑΤ. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν η ταφόπετρα της κυβέρνησης

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, έδωσε το παρόν με πολλά μέλη και στελέχη της ΛΑ.Ε στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και έκανε την παρακάτω δήλωση:

”Σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διώξαμε τα ΜΑΤ, που για πρώτη φορά ήρθαν στον χώρο των πλειστηριασμών.

Για άλλη μια φορά οι δεκάδες προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο της Αθήναςδεν πραγματοποιήθηκαν.

Το κίνημα τους ματαίωσε όλους.

Αποτελεί μαύρο στίγμα για τον Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του θεσμοθέτησε τουςαντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με σκοπό να λεηλατήσει τα σπίτια, τις λαϊκές περιουσίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τους απαντάμε: Τα βρώμικα αυτά σχέδια ηλεκτρονικής ληστείας κυβέρνησης, τραπεζών, και κερδοσκοπικών fund δεν θα περάσουν και θα ακυρωθούν στην πράξη.

Δεν πρόκειται τα κάθε μορφής ”κοράκια” να αρπάζουν ηλεκτρονικά σπίτια και μαγαζιά και να πετάνε νοικοκυριά και επαγγελματίες στο δρόμο.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν η ταφόπετρα της κυβέρνησης.”

Το κίνημα σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πάτρα, Περιστέρι

Στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν παρουσιάστηκαν καθόλου συμβολαιογράφοι μετά την απόφαση για αποχή της γενικής τους συνέλευσης, ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί, λόγω και της κινητοποίησης του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης».

Στο Αγρίνιο και την Πάτρα οι κινητοποιήσεις ήταν πάλι ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές και απέτρεψαν όλους τους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκών περιουσιών.

Στο Περιστέρι μετά από κινητοποίηση της τοπικής Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών ακυρώθηκαν 2 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

στρατουλης

πλειστηριασμοι1

πλειστηριασμοι10

πλειστηριασμοι2

πλειστηριασμοι6

πλειστηριασμοί7

πλειστηριασμοι33

Πηγή: iskra.gr

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros