Δίνουμε τη μάχη της εξόδου από την κρίση

Της κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου*

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία κρίνονται πολλά τόσο για τα εθνικά μας ζητήματα, όσο και για την πορεία της κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας.

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχει μία προσπάθεια από την τουρκική πλευρά που υποδαυλίζει το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεννόησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και αποφασιστικότητα για να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και να αποκρούσουμε τα σχέδια αμφισβήτησης της γείτονος χώρας όσο αφορά τις διεθνείς συνθήκες και το νομικό κεκτημένο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι κινείται διπλωματικά και πολιτικά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και εργάζεται προς την κατεύθυνση της εδραίωσης του κλίματος εμπιστοσύνης αντικρούοντας την προσπάθεια έντασης, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Η δική μας θέση παραμένει η ενθάρρυνση του σεβασμού στις διεθνείς συνθήκες παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η διαρκής διολίσθηση του καθεστώτος Ερντογάν στις ακρότητες.

Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας και εξακολουθεί, παρά το δυσβάστακτο οικονομικό και κοινωνικό κόστος να θέτει ένα υπόδειγμα αλληλεγγύης και σεβασμού των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Κι αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο ηθικό και πολιτικό κεφάλαιο για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων αλλά και για την υπεράσπιση της ίδιας της κοινωνίας μας, που εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής στην οποία την οδήγησαν οι πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών.

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η οικονομία μας, με την πρώτη επιτυχή έξοδο στις αγορές, δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές και να αφήσουμε πίσω μας την μνημονιακή εποχή. Εργαζόμαστε για να τονώσουμε το ενδιαφέρον των επενδυτών χαράζοντας μια νέα αναπτυξιακή πορεία παράλληλα με την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η εποχή της οικονομικής κρίσης.

Για πρώτη φορά από την αρχή της μνημονιακής περιόδου, η Ελλάδα κατάφερε να βγει κερδισμένη παρά τη λυσσαλέα επίθεση των νεοφιλελεύθερων, οι οποίοι απομονώθηκαν και αποκαλύφθηκαν.

Η Ελλάδα βρίσκει πλέον ισχυρούς συμμάχους και έχει ξεφύγει από την απομόνωση που επεδίωξαν να την τοποθετήσουν οι ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές.

Στο εσωτερικό πεδίο, ο κύριος Μητσοτάκης σπρώχνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον κατήφορο του πιο ακραίου λαϊκισμού. Αφού απέτυχε η προσπάθειά του να επενδύσει στην αποσταθεροποίηση προκειμένου να ανακόψει τη θετική πορεία της χώρας, επιχειρεί να υπερασπιστεί με πάθος τη διαπλοκή και όλο το σύστημα της παραοικονομίας που λεηλάτησε την εθνική οικονομία, μεταφορτώνοντας στις πλάτες των πολιτών τα δισεκατομμύρια που μοιράστηκαν ως «δανεικά κι αγύριστα» σε κόμματα, «επιχειρηματίες» και μέσα ενημέρωσης.

Δυστυχώς, υπάρχουν και ορισμένοι που επιλέγουν σε αυτή τη φάση να αποτελέσουν «ουρά» της ΝΔ σε αυτή την επιλογή. Αλλά ο Λαός έχει γνώση, κρίση και μνήμη.

Μας περιμένει μια χρονιά μάχης.

Εμείς παραμένουμε αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη με τους πολλούς και για τους πολλούς.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κοινωνίας. Ξέρουμε ότι η μάχη αυτή είναι μονόδρομος αν θέλουμε να βγεί η Ελλάδα από τη σημερινή κατάσταση με κοινωνική συνοχή και με εθνική αυτοπεποίθηση.

Αυτός είναι ο Αγώνας μας.

Αυτή η χρονιά είναι μια χρονιά-ορόσημο για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη νέα γενιά.

Στηρίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

Αρνούμαστε να υπάρχουν πλέον οι «έξυπνοι» που θα ζουν και θα πλουτίζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, στέλνοντας μάλιστα τον «λογαριασμό» στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στους άνεργους.

Η μάχη για διαφάνεια, νομιμότητα και ισονομία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι από την έκβαση της προσπάθειάς μας θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ποιότητα και η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος..

Όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.

Ο λαός αντιλαμβάνεται, γνωρίζει και κρίνει.

*Η κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι Βουλευτής Καστοριάς ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros