Μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κέρκυρας, Παξών & Διαπόντιων Νήσων

Του κ. Νεκτάριου, Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κέρκυρας, Παξών & Διαπόντιων Νήσων

Η ιστορία και η παράδοση της τοπικής μας Εκκλησίας από το 1456 είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ο ερχομός του ιερού λειψάνου από την Κωνσταντινούπολη, η παραμονή του στην Κέρκυρα, η ανοικοδόμηση του ναού του, αλλά και η καθιέρωση των πέντε μεγάλων εορτών με Αυτόν επίκεντρο οδήγησαν ώστε για τους χριστιανούς η Κέρκυρα να μην μπορεί να εννοηθεί χωρίς την παρουσία του Αγίου μας.

Αλλά και η τοπική μας Εκκλησία στον Άγιο οφείλει πολλά. Δεν είναι μόνο ότι την διεφύλαξε στα δύσκολα χρόνια της Βενετοκρατίας, αλλά και των άλλων ξενικών κατοχών. Από τον τόπο μας πέρασαν Γάλλοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Ιταλοί, Γερμανοί, άλλοι για λίγο, άλλοι για πολύ. Είναι ότι ο Άγιος διέσωσε το νησί μας και από τους Τούρκους και τις εισβολές τους, ιδίως αυτήν του 1716. Είναι ότι διέσωσε την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, καθώς οι Κερκυραίοι Αυτόν είχαν και έχουν ως καταφυγή, ως παρηγοριά, ως πατέρα στις λύπες και τις δοκιμασίες τους. Μαζί του όμως μοιράζονται και τις χαρές τους. Βαπτίζουν τα παιδιά τους, ευλογούν τα δαχτυλίδια των αρραβώνων, τελούν γάμους , κάνουν την προσευχή τους ανάβοντας το κερί και αφήνοντας την καρδιά τους να γαληνέψει, να ευχαριστήσει, να αισθανθεί ότι υπάρχει γέφυρα προς τον Θεό. Και η τοπική μας Εκκλησία βλέπει στα πρόσωπα των ανθρώπων την πίστη και την ελπίδα στον αληθινό Θεό διά του Αγίου μας.

Όμως το προσκύνημα του Αγίου αποτελεί πολύτιμη βοήθεια και για την Μητρόπολη μας εν γένει. Το προσκύνημα στηρίζει την μεγάλη πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική προσπάθεια της Εκκλησίας μας. Δι’ αυτού βοηθούμε τους αναξιοπαθούντες και φτωχούς. Στηρίζουμε το έργο της νεότητος διά των κατασκηνώσεων. Τον ραδιοφωνικό μας σταθμό. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δίνουμε εργασία σε ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν τις οικογένειές τους. Το προσκύνημα είναι ο πυρήνας της πνευματικής μας διακονίας, της λειτουργικής ζωής, του κηρύγματος, των εκδηλώσεων για την διαφύλαξη της παραδόσεως και της τοπικής μας ταυτότητος. Δεν είναι μόνο η Κέρκυρα ως τόπος, αλλά και η Μητρόπολή της άρρηκτα συνδεδεμένες μ’ αυτό.

Εν όψει της εορτής του Αγίου μας ευχόμαστε ο τόπος μας να διαφυλάσσει άσβεστη την ευγνωμοσύνη προς αυτόν κι εκείνος να μας στηρίζει και να εύχεται για εμάς στο Θεό. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Τα κινητά καταστρέφουν τη λίμπιντο…

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών