Με χιλιάδες σημαίες!

Της Μαρίας Σιαφάκα

Σε ένα ιδανικό κόσμο, όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση. Έχουν δικαίωμα σε ένα σχολικό περιβάλλον όπου θα νιώθουν αποδοχή, ασφάλεια, ενδιαφέρον και αγάπη.

Σε ένα κόσμο λιγότερο ιδανικό, όπως ο δικός μας, πολλά παιδιά μοιράζονται με τις οικογένειές τους σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κάποια βιώνουν οικογενειακά δράματα. Και άλλα παιδιά πάλι δίνουν αγώνα ζωής παλεύοντας με προβλήματα υγείας, ενώ κάποια άλλα βρέθηκαν στο δρόμο του πολέμου και της προσφυγιάς, απόκληρα προτού καν προλάβουν να συλλαβίσουν το όνομά τους. Κι όμως, όλα αυτά τα παιδιά βάζουν κάθε πρωί στη σχολική τους τσάντα τα όνειρά τους και τα απλώνουν δειλά δειλά με καμάρι στις σχολικές αίθουσες. Όλα τα παιδιά αριστούχοι της ζωής!

Στα σχολεία μας οι αριστούχοι, όχι μόνο στις σχολικές επιδόσεις, όπου πράγματι έχουμε πολλούς αριστούχους, αλλά και οι αριστούχοι της ζωής είναι αμέτρητοι, σχεδόν μια γενιά ολόκληρη. Μια γενιά που θα έπρεπε να παρελαύνει με το κεφάλι ψηλά με χιλιάδες σημαίες, μια για κάθε μαθητή.

Μόνη δική μας ευθύνη, να τους αφήσουμε να φτιάξουν τον κόσμο τους, καλύτερο από το δικό μας!

H HellenicMail σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον μαζί κατά του HIV

  

 

 

Forbes: Κάιλι Τζένερ, η νεότερη δισεκατομμυριούχος