Έξοδος στις αγορές

Της Μαρίας Σιαφάκα

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι πλέον γεγονός! Η Κυβέρνηση κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία πράγμα για το οποίο θριαμβολογεί και ο γερμανικός τύπος, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν ένα ακόμα πεδίο αντιπαραθέσεων. Από τα προεκλογικά «νταούλια που θα χορέψουν τις αγορές» ως «τη γονυκλισία στις αγορές» που περιγράφει η έγκυρη FAZ είναι μεγάλη η απόσταση, ειδικά όταν είναι σαφές ότι δανεισθήκαμε ακριβά και μάλιστα σύμφωνα με τους κανόνες του Αγγλικού δικαίου.

Και ναι μεν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να ληφθεί και ως επιβεβαίωση της επιτυχίας της πολιτικής του κ. Σόιμπλε (εν όψει και των Γερμανικών εκλογών), ωστόσο ο δρόμος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας διαφαίνεται να είναι ακόμη μακρύς και δύσβατος. Ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε αν αυτό το πρώτο βήμα εξόδου στις αγορές θα μπορεί να έχει και συνέχεια.

Και βέβαια, στην Ελλάδα η πραγματικότητα του πολίτη εξακολουθεί να είναι αγωνιώδης και σκληρή. Για αυτό καλό θα ήταν λοιπόν, να σκύψουμε στις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας. Να βρούμε τις λύσεις που θα φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα στους μισθούς, στις συντάξεις, στη μείωση της ανεργίας. Γιατί αυτή η χώρα δε χρειάζεται πανηγυρισμούς. Χρειάζεται ένα μέλλον!

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros